Biešu cepumi

Par to garšu. Ziniet. Bietes jūt gan. Bet tās tik lieliski iederas šajā kombinācijā (cepumi-bietes), ka pilnīgi nemaz neliekas kaut kas neparasts! Un TIE NAV SĀĻIE CEPUMI! Ja nu kādam tā varētu likties.... :) Ja Jums bietes garšo — izmēģiniet!

Nepieciešams: (sanāks apmēram 15 cepumi)

3 mazas izvārītas bietes, sablendējot sanāca kāda puskrūzīte, tātad 150ml,
50 gr biešu sukādes,
nepilna krūze milti, kādi 250gr,
1/2 tējk. cepamais pulveris,
šķipsna sāls un šķipsna soda,
2-3 ēd.k. eļļa,
80-100gr cukurs,
1 tējk. vaniļas ekstrakts

Izvārītās bietes sablendē. Biešu sukādes sagriež mazākos gabaliņos.

Miltus sajauc kopā ar cepamo pulveri, sodu, sāli un cukuru, klāt liek bietes, eļļu un vaniļas ekstraktu.

Labi samaisa, un kā pašas pēdējās mīklā iemaisa biešu sukādes.

Ar karoti liek mīklu uz pannas (tā nav rullējama mīkla) un cep cepumus, kādas 15 minūtes.

Grūti būs aprakstīt sajūsmu, ar kādu mūsmājās šie cepumi tika uzņemti, un cik ļoti tie garšoja! Un man vēl ļoti garšoja, ja cepumus vai nu pamērcē vai arī pārlej ar šokolādes mērci... Mmmm.... Bet labi ir arī tāpat.

Autore: Ilze Lipska